images/fade/fade1.jpg

Bas Majoor een gepensioneerde privévlieger en lid van HCC Almere heeft zich gespecialiseerd op general aviation. Hij geeft een voordracht met een eenvoudige pc voorzien van flightsimulator FSX Steam.


Tijdens de voordracht wordt er ingegaan op het systeem de instellingen, en op de opstart checks die dikwijls voor een crash zorgden. Er wordt ingegaan op de stand van de kleppen, carburateurverwarming, magneten, brand tijdens opstarten en vele andere vaak onbesproken delen en instellingen van het programma en het vliegtuig.

We gaan vliegen met een een 6 cylinder Alabeo Carenado Cessna 207 (payware),de grotere broer van de 206. Een stabiel werkpaard wat wereldwijd overal nog wordt gebruikt. Ook met een goedkeuring voor het gebruik van een dieselmotor.

We zulllen tevens de Soloy Cessna laten zien, een freeware toestel gelijk aan de 206 of 207 echter uitgevoerd met een turbine motor.

Als er tijd over is zullen we een VOR baken aanvliegen. En een ADF en de verschillen behandelen.

Als navigatieprogramma wordt gewerkt met het bekende programma little nav map, ook freeware.

Na de lunchpauze met de welbekende broodjes kroket gaan een aantal van de flightsimmers in een ander lokaal weer een online sessie uitvoeren. Hiervoor bent ook u van harte uitgenodigd als toeschouwer of deelnemer.

Uiteraard kunt u dan ook vele vragen stellen, die niet dom zijn maar wij  u misschien mee kunnen helpen.

Zie ook deze video voor een korte indruk van de Cessna 207.

Ps Dummies do not Exist.