Zoals ieder jaar organiseert Luchtvaart-themapark in het eerste weekend van november weer het Internationale Flightsimulator Weekend.

Zo'n 43 flightsim groepen uit binnen- en buitenland zullen dit weekend de bezoekers laten zien wat onze hobby inhoudt, en wat er allemaal op flightsim-gebied te doen is.

Wij laten weer verschillende simulatoren en aanverwante zaken zoals cockpitbouw zien. Dit jaar zullen we demonstraties geven met XPlane 11, Flight Simulator X, FSX Steam Edition, Prepar3D met ORBX, JoinFS, AirManager en DCS World. Bij elk onderdeel nodigen we bezoekers uit om zelf plaats te nemen en onder deskundige begeleiding een stukje te vliegen. Door bij de verschillende afdelingen een proefvlucht te maken, kunnen bezoekers zo een mooie vergelijking maken tussen de verschillende pakketten.

Xplane 11

De afdeling XPlane 11 staat klaar om al uw vragen over de nieuwste versie van deze simulator te beantwoorden. Ook kunt u zelf plaats nemen achter de PC om een vlucht te maken. U heeft de keuze uit verschillende typen vliegtuigen, zodat er altijd iets bij zit wat uw interesse heeft.

Online vliegen met onder andere Prepar3D en FSX

De systemen met Prepar3D en FSX Steam Edition zijn met elkaar verbonden via een netwerk, en we gaan proberen online samen te vliegen met leden thuis. Met het programma JoinFS is het tegenwoordig mogelijk om met verschillende softwarepakketten samen online te vliegen. Uiteraard staan we hier ook klaar om al uw vragen over online vliegen met Prepar3D, Xplane en FSX te beantwoorden.

AirManager

Net als voorgaande jaren hebben we ook weer een opstelling met Xplane 11 in combinatie metAirManager. Dit pakket maakt het mogelijk om zelf een interactieve cockpit te bouwen met extra schermen, tablets, en zelfgemaakte hardware. Voor deze opstelling is in plaats van professionele hardware gebruik gemaakt van zogenaamde breadboards en experimenteerprints, om zichtbaar te maken hoe eenvoudig het kan zijn om zelf te beginnen met instrumentenbouw voor uw eigen flightsim cockpit.

DCS World 2

De DCS groep zal demonstraties gaan geven met de simulator DCS World 2. De demonstraties zijn opgesplitst in blokken van twee uur. In het eerste blok gaan we terug in de tijd naar 1944 en vliegen we een missie boven Normandiƫ en het Kanaal. Denk hierbij aan escortes van bommenwerpers met de P-51D Mustang, en luchtgevechten tussen de Spitfire en de Duitse Messerschmitt Bf.109 of de Focke Wulf Fw.190. In het tweede blok gaan we naar Nellis Air Force Base in Nevada, waar we bezoekers een lesvlucht boven Las Vegas aanbieden in de L-39C Albatros. Daarnaast kunt u meekijken in de cockpit terwijl onze vliegers in de lucht bijtanken, formatievliegen en luchtgevechten uitvoeren. Uiteraard zijn de vliegers tussen de vluchten door graag bereid om al uw vragen te beantwoorden.

Clubcomputer, instructie en vraagbaak.

Heeft u alles gezien maar zit u nog steeds met vragen? Schroom dan niet om nog even bij de opstelling met onze clubcomputer langs te gaan. De mensen die hier zitten zijn speciaal voor u naar het FS Weekend gekomen om de lastigste vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie over het Flightsimulator Weekend kunt u terecht op www.fsweekend.com