presentatie

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Heeft u op zolder een monitor staan, die u niet meer gebruikt of heeft u ergens een (oude) Android-tablet of iPad liggen? Wist u dat u deze bij het flightsimmen kunt gebruiken? En is dat moeilijk? Helemaal niet. Als u een oude computer heeft, kunt u die ook gebruiken naast uw flightsim-computer.

 

Willemijn en Ruuth gaan vertellen hoe u een extra beeldscherm, tablet of iPad, of zelfs een tweede (oude) computer of Raspberry Pi, bij uw flightsimulator kunt gebruiken en hoe u op deze manier geheel naar eigen wens en inzicht een extra stukje cockpit en/of bediening toe kunt voegen. Ze laten ook zien hoe ze dat met hun eigen flightsimulator hebben gedaan. Willlemijn laat dat zien op Windows, Linux, Android en de Raspberry Pi samen met X-Plane 11 en FSX. Zij gebruikt daarvoor Air Manager en Air Player en heeft hiervoor twee gebruikte beeldschermen op de kop getikt. Ook haar oude tablets heeft ze ingezet. Ruuth demonstreert zijn uitbreiding op de Mac (3 schermen) en iPads met MAP HD en RADIO HD van RemoteFlight samen met X-Plane 11. Hij heeft hiervoor zijn oude iPads uit de kast gehaald. Prepar3D hebben we in deze presentatie niet tot onze beschikking, maar de uitbreidingen die we demonstreren werken ook met Prepar3D.

 

Er zal ook gelegenheid zijn om zelf in de cockpits van Willemijn en Ruuth plaats te nemen en een stukje te vliegen, zodat u zelf een uitgebreidere cockpit kunt ervaren. Er zal gevlogen worden met een Cessna 172. Ook kunt u uw eigen flightsim computer/laptop meenemen, zodat u een extra scherm of Android tablet met uw eigen flightsimulator kunt uitproberen. Het scherm en de tablet zijn aanwezig en hoeft u niet mee te nemen (mag wel). Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

 

Tot slot zal Willemijn, als alles mee zit, u een paneel laten zien met echte drukknoppen en schakelaars. Dit werkt op basis van een USB joystick controller. In uw flightsim kunt u de joystick verder instellen. Met een beetje handigheid kunt u zo’n paneel ook zelf maken. De software en hardware van de joystick controller is nog volop in ontwikkeling, maar Willemijn doet haar uiterste best om een werkend prototype te laten zien. Als de controller af is kunt u uw fantasie zijn gang laten gaan en uw eigen paneel maken. En dan heeft u een goedkopere uitbreiding dan de meeste kant en klare commerciële panelen en ook nog eens geheel naar uw eigen wensen. De USB joystick controller heeft geen drivers nodig. De software en hardware zullen open source zijn.

 

Kortom, u kunt op 17 november kennis maken met veel mogelijkheden om uw flightsim op een vrij eenvoudige manier uit te breiden.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!artificieleintelligentie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden